16 december 2015 Sappersien

Kleuters persen vers sinaasappelsap

7540586Geen gesuikerde frisdranken voor de kleuters van De Blokkendoos. Gisterenmiddag konden de kinderen genieten van gezond, versgeperst sinaasappelsap. Die werd aangeleverd door een mobiele fruitpers in de vorm van… een sinaasappel.
“Met het bezoek van de mobiele fruitpers wilden we gezonde voeding bij onze kleuters promoten”, zegt directeur Bart Willemen. “Al onze 125 kleuters hebben de afgelopen week in de klas rond dat thema kunnen werken. Ze hebben niet alleen les gekregen over gezonde voeding, maar zijn ook zelf in actie geschoten. Ze gingen aan de slag met receptjes, leerden ingrediĆ«nten wegen op een weegschaal en hebben een gezonde fruitsla gemaakt”, zegt hij. (BCOR)

7540587

Bekijk artikel op: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aartselaar/kleuters-persen-vers-appelsiensap-a2243509/